Evenwicht in handhaving

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Met de conferentie Evenwicht in handhaving opende het ministerie SZW het gesprek over een ingewikkeld onderwerp: de herinrichting van het handhavingsinstrumentarium in de sociale zekerheid. Live vanuit de Prodentfabriek in Amersfoort ontstond er onder leiding van dagvoorzitter, Rick van der Kleij, een levendig gesprek aan tafel.

De middag werd geopend met een boodschap van staatssecretaris Dennis Wiersma, hiermee werd de toon van de conferentie gezet. Hierna volgde een presentatie van het onderzoek door prof. dr. Paul Frissen, bestuurskundige en decaan van de NSOB. Na deze presentatie ging dagvoorzitter Rick van der Kleij met Paul Frissen en een panel in gesprek over het onderzoek en de dilemma’s die er liggen. De panelleden waren Carsten Herstel (Directeur-Generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van SZW), Maarten Camps (voorzitter Raad van Bestuur van UWV), Amma Asante (voorzitter Landelijke Cliëntenraad) en Kitty Jong (vicevoorzitter FNV). Gedurende de conferentie werden de online deelnemers betrokken bij het gesprek door middel van interactieve stellingen en de chat, die live vertegenwoordigd werd door Anne Betting en Sef Wijnands op locatie.

PINO verzorgde onder meer de deelnemerscommunicatie, selectie van de locatie en gaf samen met de dagvoorzitter het online programma vorm. In samenwerking met het projectteam van ministerie SZW werd zo een energieke en inhoudelijk interessante bijeenkomst neergezet.