Dijkwerkersdag 2017

Wat een dijk van een dag!

Werken aan waterveiligheid. Dat doen we in Nederland samen binnen de watercommunity. Met waterschappers, mensen van Rijkswaterstaat, het bedrijfsleven en de kenniswereld. Tijdens de Dijkwerkersdag 2017 op dinsdag 23 mei kwamen bijna 600 waterprofessionals bij elkaar in MediaPlaza Utrecht. Waar de community een enorme boost kreeg! Professionals wisten elkaar eenvoudig te vinden, wisselden kennis en ervaringen uit en raakten geïnspireerd. Voor het tweede jaar op rij was PINO onderdeel van het organisatieteam.

Dagvoorzitter Henrike Branderhorst trapte de dag af in de futuristische Polar zaal. Zittend rondom het podium ontstond er bij de dijkwerkers onmiddellijk een sterk community-gevoel. De pakkende woorden van de plenaire sprekers wakkerden dat gevoel flink aan. En de pitches van drie startups in de waterwereld deden er ook nog een schepje bovenop. Zij werden ter plekke door het publiek op weg geholpen. Dat resulteerde zelfs in kleine deals, live op het podium gesloten. In twee workshoprondes gingen de deelnemers vervolgens zelf aan de slag met diverse thema’s. Zo werden experts onderworpen aan een vragenvuur in een DWDD-setting, bouwden deelnemers hun eigen kunstwerk met kranten en tape en werden bezoekers van de jeukwoorden sessie met hun neus op de irritatie-feiten gedrukt.

In het Arbeidsmarktcafé konden geïnteresseerden terecht voor advies over werken in de watersector. Maar ook voor een APK-keuring van hun LinkedIn profiel of het pimpen van hun CV. Het wemelde tijdens de Dijkwerkersdag van de energie en interactie. Op social media ging het al wekenlang los. Tijdlijnen stonden vol met selfies op de dijk en vlogjes van workshopleiders. In de Netwerkapp werden inhoudelijke speeddates gepland en oproepen geplaatst. En studenten van de Hogeschool voor Journalistiek liepen de hele dag als razende reporters rond om deelnemers en sprekers aan de tand te voelen. Het resultaat? Een dijk van een dag!