Digitale duurzaamheid

Webinar verduurzaming van bestaande utiliteitsbouw

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) organiseerde in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op 28 mei 2020 een  webinar over utiliteitsbouw. Techniekpartij Smile richtte haar Studio Stream in Utrecht compleet in als talkshowstudio met een stijlvol decor, cameramannen en nog vele andere technici. PINO was tijdens de uitvoer niet alleen verantwoordelijk voor de showregie, maar ook voor het inrichten en modereren van de aansluitende interactieve sessies via Zoom.

De talkshowhost ging de uitdaging aan om in 60 minuten één studiogast te interviewen, twee sprekers een podium te bieden in de studio en één expert vanuit huis in te laten bellen. Tussendoor was er ruimte voor interactie met het online publiek. Via polls werden stellingen voorgelegd en de chat stond open voor vragen. Als moderator beheerde PINO de polluitslagen en met een inhoudelijke kenner van RVO lieten we enkele deelnemers live – met beeld en geluid – een vraag stellen in de studio.

Extra aan deze talkshow was het interactieve gedeelte via Zoom. Na een uitzending van een uur gingen de deelnemers (meer dan 80!) twee keer uiteen in maar liefst tien break-out sessies tegelijkertijd. Iedere break-out kende een eigen thema met een inhoudelijke host die de discussie leidde. Van duurzaamheid in vastgoedtaxaties tot hybride warmtepompen als oplossing voor utiliteitsgebouwen. Ondertussen was PINO in de ‘hoofdruimte’ beschikbaar voor technische ondersteuning. Na afloop van de laatste ronde keerden alle deelnemers terug voor de gezamenlijke afsluiting vanuit de studio.

Benieuwd hoe een live talkshow eruit kan zien? Kijk de uitzending hier terug: