De Schakeldag

Durven, beginnen, doen!

De Schakeldag werd afgetrapt met een interactieve sessie van cabaretiers Rob Urgert en Joep van Deudekom, ofwel … De Verbinders! Duizend actieve deelnemers lieten zich verrassen door deze inhoudelijke, maar ook luchtige sessie met vragen, polls, filmpjes en veel humor. Daarna was het tijd om de inhoud in te duiken. In deze online editie zijn verschillende typen sessies opgenomen. Zowel korte pitches als inhoudelijke, verdiepende sessies als luchtige Schakeljournaals.

Online event met Omgevingsrecht als speerpunt

De Schakeldag biedt de deelnemers de mogelijkheid om in één dag informatie te verzamelen over tientallen onderwerpen op het vlak van milieu en ruimtelijke ordening (met als speerpunt het Omgevingsrecht) én zicht te krijgen op de komende veranderingen, waaronder de inwerkingtreding van de Omgevingswet. De Prodentfabriek in Amersfoort was de basis voor verschillende webinars. Host Rob Koops ontving hier diverse sprekers uit het werkveld. De subsessies werden vanuit tientallen thuiskantoren door het hele land gegeven. De deelnemers kwamen met elkaar in contact via de NetworkApp, waar het volledige programma in te volgen was.

PINO ondersteunde Rijkswaterstaat/Informatiepunt Leefomgeving en het programma Aan de slag met de Omgevingswet bij de organisatie en programmering van de Schakeldag. Dit begon bij het samenstellen van het plenaire programma en inrichten van het volledige programma. Alle zeventig sprekers werden gebrieft en kregen een technische testsessie. Hiernaast richtte PINO de registratie en communicatie in voor de 1700 inschrijvers. Op de dag zelf was PINO aanwezig als regisseur in de studio en als technisch host voor de 21 subsessies.