Climate Planet Utrecht

De wereld in Utrecht

Volgende maand staat er in Utrecht iets bijzonders te gebeuren. Dan verrijst op het vernieuwde Jaarbeursplein een wereldbol met een diameter van 24 meter: de Climate Planet. Van 6 oktober tot en met 3 november worden bezoekers meegenomen op een visuele reis door de ontwikkeling van ons klimaat. Het Jaarbeursplein is deze vier weken het centrum van duurzaam Nederland. Dat vraagt nogal wat regelwerk. En daarom ondersteunt PINO het projectteam van de gemeente Utrecht bij de organisatie.

In de wereldbol wordt klimaatverandering iets concreets voor iedereen. Je voelt je de astronaut die vanuit de ruimte neerkijkt op onze kwetsbare aarde en ziet wat klimaatontwikkeling doet. Bewustwording die binnenkomt in het hart. Maar direct daarna volgt ‘wat kan ik doen om het tij te keren?’ Daarom geven we mensen praktische handreikingen mee naar huis, die worden gepresenteerd in de expotent die rondom de wereldbol is opgesteld.

Er is nog een aantal plekken vrij in de expotent om aan een groot publiek te laten zien hoe je eenvoudig een stap kunt maken in een duurzamer leven. Ben jij het duurzame bouwbedrijf wat praktische tips kan geven over duurzaam wonen? De afvalverwerker die nadenkt over de wereld van morgen? Of de voedselproducent die wel ziet hoe we de wereld nog kunnen voeden in 2050? Laat het ons weten via info@climateplanet.nl. Wil je liever een bedrijfsevent in de wereldbol organiseren? Dat kan ook! We helpen je graag verder.