Bijzondere haringtraditie

Nationale Haringpartij 2019

Elk jaar in juni vindt het oudste netwerkevenement van Nederland plaats: de Nationale Haringpartij. Het gastenpallet van de 58e editie, die plaatsvond op 19 juni, bestond uit een gemêleerd gezelschap van politici, ondernemers, BN’ers, buitenlandse ambassadeurs, modeontwerpers en sporters. Zo’n 750 genodigden flaneerden door de kasteeltuin van Kasteel De Haar in Haarzuilens en lieten zich niet tegenhouden door de dreigende onweersbuien. Ze bekeken de versierde kramen van visdetaillisten uit het hele land, pakten de nieuwe vangst bij de staart en raakten met elkaar in gesprek.

PINO lijkt met haar 20 jaar nog piepjong in vergelijking met de Nationale Haringpartij. Toch zijn we als bureau inmiddels al 5 jaar betrokken bij deze bijzondere haringtraditie. Als organisator, in nauwe samenwerking met het bestuur van de Stichting Hollandse Haringpartij, zorgen we er telkens weer voor dat de gasten in een ongedwongen setting kunnen genieten van de nieuwe haring en van het topnetwerk.

De muzikale toon werd tijdens het informele netwerkfeest gezet door Fanfare Korps Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht en dweilorkest Kleintje Pils. Daarnaast werd er traditiegetrouw een eervolle prijs uitgereikt aan jong talent en haringkanjers. Schoenenontwerpster Zeynep Dag won de Communication Award 2019. En Viswinkel Peter Tol mocht aan het eind van de avond uit handen van juryvoorzitter Janny van der Heijden de eerste prijs in ontvangst nemen voor de mooiste en origineelste haringpresentatie.