Actie, leren, netwerken!

Actie Leer Netwerk Dagen 2020

Om het vernieuwen van de arbeidsmarkt in zorg en welzijn te stimuleren organiseerde Actie Leer Netwerk van 7 tot en met 11 december de digitale Actie Leer Netwerk Dagen 2020. Vijf dagen lang inspireerden en stimuleerden ze alle partijen binnen en buiten zorg en welzijn om met initiatieven te starten die de arbeidsmarkt verbeteren. En iedere dag stond in het teken van een ander thema. De gymzaal van de oude gevangenis aan het Wolvenplein in Utrecht werd omgetoverd tot een complete studio. Volledig in stijl met de felle kleuren van het Actie Leer Netwerk. PINO was niet alleen verantwoordelijk voor de logistieke organisatie van de online week, maar ook voor het inrichten en beheren van het digitale congresplatform.

Vijf dagen lang lieten bijna 800 deelnemers zich inspireren door kennissessies verzorgd door de Ambassadeurs van het Actie Leer Netwerk. En ook de vorm was iedere dag anders. Van een rondetafelgesprek en een interactief webinar tot een college en een one woman show. Na iedere kennissessie was er ruimte om digitaal in gesprek te gaan met de experts om al je vragen te stellen. Deelnemers konden via het congresplatform eenvoudig van het ene naar het andere programmaonderdeel overstappen. En alle sessies waren op ieder gewenst moment terug te kijken. Gedurende de week konden deelnemers ook via het platform eenmalig hun stem uitbrengen op één van de drie genomineerden voor de Impactmakerprijs. Vrijdag sloten we feestelijk af met de winnaar.

In de voorbereidingen was PINO betrokken bij de overstap van een ééndaags fysiek congres naar een volledige online week vanuit een studio. Hoe onze rol er verder uitzag? Meedenken en adviseren over het concept, registreren van deelnemers, briefen en begeleiden van sprekers, inrichten van het digitale congresplatform en showregie in de studio.