Als wij boven op de Dom staan

PINO'S BLOG MEI 2022

Vanaf de Dom zien wij, net als volkszanger Herman Berkien in zijn klassieker, ‘het ouwe Grachie, ’t Vreeburg en wijk C’. Maar we zien dit jaar vooral op de kop af 900 jaar geschiedenis. Waar wij zo’n 23 jaar van hebben meegemaakt.

Net als bij Berkien ‘springt nog steeds ons hartsjie open’ als we de Domstad zien. We zijn als PINO een beetje verknoopt geraakt met deze stad. Dat voelen we nog sterker, nu Utrecht jarig is. Want in 1122 kende keizer Hendrik V deze plek stadsrechten toe. Daarmee werd Utrecht toen officieel een stad, bijna de eerste van ons land. De Domstad viert dit van juni tot en met november dit jaar met een programma vol festiviteiten. De feestelijkheden laten de Utrechters en de Domstadbezoekers zien dat deze provinciehoofdstad een rijk verleden heeft en al negen eeuwen lang vol leven is. De afgelopen jaren hebben we bij PINO met liefde bijgedragen aan de levendigheid van de stad. Want we waren betrokken bij allerlei evenementen. Van een kleine ondernemersborrel tot spektakelstukken met internationale allure. Le Grand Départ in 2015 bijvoorbeeld. Utrecht was toen het startpunt van de Tour de France en stond honderd dagen op zijn kop.

We komen heel graag met u praten. Ook buiten Utrecht!

Blijkbaar beviel Utrecht als startstad voor wielrenners, want deze zomer is de Domstad het vertrekpunt voor de Vuelta. We hebben er veel zin in om de stad en haar bezoekers ook warm te laten lopen voor deze wielerklassieker. Een ander evenement van ons genoot de afgelopen weken van nationale en internationale media-aandacht. De lancering van 25 Hyundai IONIQ 5 deelauto’s van We Drive Solar voorzien van Vehicle2Grid technologie in het CAB-gebouw in Utrecht. Met deze technologie neemt de elektrische auto niet alleen stroom van het net af, maar kan het ook teruggeven als dat nodig is. Een wereldprimeur voor de stad Utrecht! Alles wat we in of voor Utrecht organiseren, bedenken we in ons kantoor dat uitkijkt op het groene Wilhelminapark, waar met deze mooie dagen kinderen spelen, studenten chillen, buurtbewoners picknicken en ouderen een ommetje maken. Wij komen er ook vaak. En in de rest van de stad. Want we werken heel graag met leveranciers, locaties en opdrachtgevers uit Utrecht. Ook met die uit andere steden natuurlijk, maar u kunt het ons niet kwalijk nemen dat Utrecht een streepje voor heeft. Om met Berkien te spreken: ‘Ik ben trots, wat dach-ie wat. D’r is geen mooier plekkie as Uterech me stad’.

Heeft u, net als Utrecht, wat te vieren? Of heeft u plannen die net zo groots zijn als Le Grand Départ of zo duurzaam als We Drive Solar? We komen er heel graag over praten. Ook buiten Utrecht!

Pieter Schure

Heeft u, net als Utrecht, wat te vieren?