Af en toe uit je stoel

PINO'S BLOG OKTOBER 2021

Tijdens de lockdown zaten we massaal thuis. Nu zitten we weer allemaal in de auto, onderweg naar ons werk. En daar zitten we vaak op kantoor. We zitten wat af. Moeten we niet vaker opstaan? Zeker als je samen in beweging komt, breng je je hele organisatie in beweging. Bij PINO hebben we daar allerlei ideeën over.

Zitten is het nieuwe roken, zeggen de gezondheidswetenschappers. En veel mensen zijn zich daar best bewust van. Kijk maar naar het succes van de Ommetje-app. In de thuiswerktijd gingen horden kantoortijgers lekker een blokje om tussen videovergaderingen door. Houden we dat vast, nu we toch weer vaker het kantoor opzoeken? Of plakken we als vanouds wat makkelijker aan die bureaustoel en blijft er van een lang ommetje niet veel meer over dan het loopje naar de koffiemachine? In beweging komen doet wat met je. Je perspectief verandert, je gedachten worden vrijer en je doet nieuwe indrukken op. Als je samen beweegt, komt daar nog iets bij. Samen bewegen schept een band en je hebt ineens andere gesprekken. Samen bewegen brengt je organisatie in beweging. Deze tijd is dynamisch en vraagt om dynamische organisaties. En dus om dynamische medewerkers.

Met onze ideeën komt iedereen uit de stoel en verandert er echt iets!

Wij vinden het leuk om die beweging op gang te brengen. Dat deden we bijvoorbeeld eind augustus voor medewerkers van ProRail. We nodigden ze uit bij Barbarossa Beach in Scheveningen voor een inspirerende sessie over werkgeluk van topsportcoach Francesco Wessels. Daarna konden ze zich op het stand uitleven met powerkiten, beachvolleybal en beachgolf. Met een borrel en barbecue na afloop. Het is ongelofelijk hoe fris je samen dan de start na de zomer maakt. Voor Rijkswaterstaat organiseerden we zelfs twee weken vol beweging in september. Met een online warming-up en een lezing van de bekende hersenhoogleraar Eric Scherder, die precies kon uitleggen waarom je bovenkamer blij wordt van bewegen. Twee weken lang konden medewerkers van Rijkswaterstaat meedoen aan live activiteiten zoals beachvolleybal en suppen en online activiteiten zoals power yoga en danslessen. Hoe brengt u écht dynamiek in uw organisatie?

Wilt u uw organisatie in beweging brengen? Begin dan met uw medewerkers. Met onze ideeën daarover komt iedereen uit de stoel en verandert er echt iets. Als dat geen beweegreden is…

Tessy Miltenburg

Wilt u uw organisatie in beweging brengen?