Waar is uw zwemdiploma?

PINO’S blog juni 2017

Naar sommige diploma’s vraagt nooit meer iemand. Mijn veterstrikdiploma, mijn verkeersdiploma en mijn zwemdiploma bijvoorbeeld. Heeft u ergens, onder in een doos, nog zo’n verschoten brevet van uw zwemvermogen?

Dat diploma is namelijk uw startbewijs voor de SingelSwim die we op zondag 18 juni voor de derde keer organiseren. Niet dat u het diploma moet laten zien hoor, dat zou wat overdreven zijn. Maar meer dan kunnen zwemmen is niet nodig om mee te doen. Nou ja, nog wel wat vrienden, familieleden of collega’s die betalen om u te zien zwemmen. Dat geld gaat allemaal naar onderzoek om de spierziekte FSHD de wereld uit te helpen. De teller staat nu al op zo’n 200 deelnemers die samen meer dan € 50.000 ophalen. Professor Niels Geijsen van het Hubrecht Instituut in Utrecht is inmiddels heel dicht bij nieuwe effectieve methoden om het zieke FSDH-gen uit te schakelen. Een uitdaging voor hem die zwemmers mogelijk maken door de uitdaging van de SingelSwim aan te gaan.

Ook wij gooien onszelf in het diepe. Op die zondag in juni ploetert een team van PINO 2 kilometer met de schoolslag en borstcrawl door de historische Singel. Natuurlijk om bij te dragen aan het goede doel. En ook een beetje om zelf te ervaren wat we georganiseerd hebben, zodat we het de volgende keer nóg beter kunnen doen. Eigenlijk voelt ieder evenement voor ons als afzwemmen: we zetten alles op alles voor het beste resultaat in organisatie en communicatie. Dat gaat ons ook beter af dan het zwemmen zelf. We kunnen bijvoorbeeld nooit tippen aan de wereldkampioen 50 meter vrije slag Jesse Puts, die straks bij de SingelSwim naast ons in het water ligt. Die heeft ook meer zwemdiploma’s dan A en B, denk ik.

 

We kunnen elkaar onze vergeelde zwemdiploma’s laten zien, maar liever delen we met u de successen van onze evenementen en communicatie. Die zijn misschien ons startbewijs om voor u aan de slag te gaan!

 

Jeroen Coers