U kunt het dak op

PINO's blog maart 2017

Lekker hè, die lentezon? Gek hoe we er elk jaar op slag energie van krijgen. Nog gekker dat we met z’n allen te weinig doen met die zonne-energie. Daarvoor moeten we eigenlijk het dak op.

Dat is in ieder geval wat de gemeente Utrecht wil. Die stad zet zwaar in op zonne-energie, omdat het schoon is, geld bespaart en voor nieuwe werkgelegenheid zorgt. Half februari mochten wij de bijeenkomst op poten zetten die Utrechtse bedrijven en instellingen warm liet lopen voor meer zonne-energie: de Dakconferentie. Compleet met een eventhuisstijl en alle communicatie. Op de conferentie toonden we de kracht van groen met een energiezuinige DJ-booth en een reusachtige sinaasappelpers op zonne-energie. Deelnemers klommen er zelfs enthousiast op fietsen om hun spierkracht om te zetten in elektriciteit. Allemaal om meer mensen in Utrecht het dak op te krijgen en alles te halen uit die groene en gratis energiebron die elke dag aan de hemel staat.

Van het dak sprongen we in de klei, want de dag erop stond de officiële start van innovatieve infrastructuur op het programma. Weer met de zon in de hoofdrol. Naast de A6 komt namelijk een veld met duizenden zonnepanelen, die straks de energie opwekken voor alle verkeerssystemen en verlichting. Minister Schultz van Haegen gaf het startsein voor de bouw van deze energieneutrale snelweg. Wij maakten er een bijzondere aftrap van en lieten een auto op zonne-energie over het wegdek rijden. Na deze twee projecten hebben we bij PINO behoorlijk de zon in onze bol. Nog meer dan anders! Dit soort zonnige opdrachten geven ons hele team aanstekelijke energie. Eigenlijk draait PINO dus ook op zonne-energie, als je ’t goed bekijkt.

Gaat u ook het dak op voor zonne-energie of heeft u juist een beetje PINO-energie nodig? Misschien moeten we maar eens koffie drinken in de voorjaarszon!

 

Jeroen Coers