Komkommertijd

PINO's blog augustus 2017

Eigenlijk komt die komkommertijd wel goed uit deze zomer: alle ruimte in de  krantenkolommen voor prachtig nieuws als het kampioenschap van onze leeuwinnen en de oplevende economie. Fijn dat er weinig slecht nieuws lijkt te zijn!

Niets is natuurlijk minder waar. Er gebeurt altijd wel wat. Maar in de zomer zijn de kranten gelukkig net zo dun als het nieuws. Alsof we allemaal bewust een beetje vakantie nemen van het gedoe in de wereld. Behalve van het gedoe rond eieren dan. Daar lazen we zo vaak over dat het wel Pasen leek. Maar verder maken we ons minder druk. Op televisie zien we vooral herhalingen, blogs worden even niet bijgewerkt en op Twitter zingt ook iedereen een toontje lager, lijkt het. In de komkommertijd drukken we allemaal even lekker op de pauzeknop.

Bij PINO lunchen we buiten en soms zit de vijf wat eerder in de klok. Maar we zitten niet stil, juist niet. Voor komkommers is het misschien oogsttijd, voor ons is dit de tijd om te zaaien. Om nieuwe plannen te smeden, creatieve ideeën uit te werken en eindelijk die kopjes koffie te drinken die wij en allerlei klanten elkaar beloofd hadden. Tijd om bij te praten. En zo zaaien we evenementen, die we na de zomer laten uitgroeien tot spraakmakende ontmoetingen. Dat houdt ons meer bezig dan komkommers of eieren. Hoewel je daar best een smakelijke zomersalade van kunt maken.

Werkt u door in de komkommertijd? Als u nu op een wat leger kantoor zit zonder die stortvloed aan nieuws, snakt u misschien naar meer inspiratie. Naar nieuwe ideeën om mensen bij elkaar te brengen. Kom dan naar ons. Want komkommertijd is ook kom-kom-maar-tijd. Maken wij een lekkere salade.

Jeroen Coers