Formeren in een dag

PINO’S blog oktober 2017

Ruim 200 dagen. Zo lang duurde het voordat vier partijen een regeerakkoord op tafel konden leggen. En nu heeft Rutte nog weken nodig om een kabinetsploeg te formeren. We willen niet opscheppen, maar bij PINO hebben we binnen een dag een projectteam bij elkaar.

Elke klant is anders, elk project is anders. En daarom is elk projectteam anders. Het is de kunst om voor u steeds elke PINO op de juiste plek te zetten. We hebben de keuze uit 16 smaken, als we kantoorhond Roos tenminste niet meerekenen. Nou ja, die is eigenlijk bij elk projectteam welkom voor een aai of een brainstormwandeling door het park. De teams zijn soms klein, soms groot. We kijken hoeveel menskracht nodig is en om welke kwaliteiten een project vraagt. Is er sterk strategisch denkwerk nodig? Dan stappen Jeroen, Pieter of ik erin. Speelt communicatie een belangrijke rol? Dan zijn Isabelle en Sabine vaak aan boord. Komt het aan op organisatiekracht? Dan kijken we of we het beste Allet, Angeli, Esther, Charlotte, die andere Charlotte, Lynn, Marije of Lourien kunnen opstellen. Suzanne bewaakt als een scheidsrechter de financiën en onze enthousiaste stagiairs zijn vliegende keep.

Hoe dan ook, we kunnen meestal binnen een dag een passende ploeg bij u op het bordes zetten. Elk teamlid met duidelijke taken en verantwoordelijkheden. En voor u een vast aanspreekpunt: de minister-president zo u wilt. En dan begint het. Onze ministers en staatssecretarissen van Strategie, Communicatie, Catering, Logistiek, Locatie, Entertainment en andere departementen gaan samen aan de slag. Met maar één doel: uw succes. We geven ze ondertussen in Den Haag stiekem ook nog het goede voorbeeld met het aandeel fantastische vrouwen in al onze formaties. Dat is ook niet gek met 3 mannen en 13 vrouwen, kantoorhond Roos weer even niet meegerekend.

Wanneer mogen we voor u een ploeg formeren? Of zullen we eerst om tafel voor een goed akkoord? Geloof me, daar hebben we echt geen 208 dagen voor nodig.

 

Tessy Miltenburg