Doe eens gek!

PINO's blog april 2017

Normaal doen: in de verkiezingstijd even geleden was het zelfs een thema. Vaak werkt normaal prima, maar soms is gek echt beter, weten we bij PINO.

Een boodschap overbrengen, oplossingen bedenken, mensen met elkaar laten kennismaken, ideeën en ervaringen uitwisselen, iets vieren, een startpunt markeren: de bijeenkomsten die we organiseren kunnen veel verschillende doelen hebben. Die bereik je niet altijd op een manier die voor de hand ligt. Daarom doen we niets liever dan kijken hoe we dingen anders kunnen doen. Bij PINO zijn we gewend de stoute schoenen aan te trekken voor een wandeling buiten de gebaande paden. Want daar liggen vondsten die zorgen dat onze opdrachtgevers meer succes hebben met wat ze willen bereiken. Soms moeten we ze daar eerst van overtuigen en dat snappen we. Want gek is nu eenmaal niet gewoon. Inmiddels hebben we zo vaak dingen anders aangepakt, dat we iedereen met onze voorbeelden kunnen overtuigen om nu eens niet hetzelfde te doen.

Op de Waterschapsdag kwamen alle waterschapsbestuurders en hun politieke netwerk bij elkaar om te praten over de uitdagingen die klimaatverandering brengt. Wij maakten ongrijpbare toekomstscenario’s tastbaar en urgent door een nieuwsuitzending te creëren met weerman Gerrit Hiemstra en een aansluitende talkshow met experts. De zaal voelde dat de toekomst vandaag was begonnen. Op het VO-congres lieten we schooldirecteuren en andere onderwijsprofessionals hun weg puzzelen uit een Escape Room. Zo ontdekten ze onder druk creatieve oplossingen voor problemen uit de praktijk. Bij werksessies op congressen zetten we wel eens bewust zitzakken voor onze deelnemers klaar in plaats van ongemakkelijke congresstoelen. Of we bouwen een brainstormcafé als alternatief voor het oninspirerende subzaaltje. En het werkt. Andere vormen van ontmoeten, presenteren, kennismaken, brainstormen, kennisdelen en samenwerken leveren andere resultaten op. Betere resultaten. Gek werkt!

Wilt u ook eens ongewoon goede resultaten van uw bijeenkomst of communicatie? Laat ons dan slimme ideeën bedenken om gek te doen. Want gek is het nieuwe gewoon.

Pieter Schure