Wijkzorgnetwerken Zoetermeer

Transformatie in de zorg

In de zorg en ondersteuning is transformeren hét thema van 2017. Het lijkt misschien een toverwoord, maar niets is minder waar. De zorg verandert niet vanzelf. Er is geen standaard model en ook geen kant-en-klare handleiding. Maar wat houdt het nieuwe zorgen dan in? En wat betekent het voor de zorgprofessionals in het sociaal domein van de gemeente Zoetermeer? Tijdens de stedelijke bijeenkomst op 8 maart is hier antwoord op gegeven.

Wat maakt verandering zo leuk?

Ruim 250 professionals gingen samen op zoek naar kansen. De stemming was direct opgewekt en positief. De wethouder kreeg zelfs spontaan een compliment vanuit de zaal dat de gemeente haar taken vanuit de WMO zo goed uitvoert. Spreker Rob Oudkerk gaf de aanwezigen een grote hoeveelheid waardevolle tips. Als huisarts, oud politicus en betrokken bestuurder bij diverse transformatieprocessen in de zorg heeft hij een schat aan ervaring, welke hij graag met anderen deelt.

De deelnemers konden op hun beurt via de smartphone hun vragen en reacties delen met het deskundigenpanel op het podium. Na de pauze was het podium voor Karl Raats, die op onnavolgbare wijze de zaal inspireerde en met een daverende lach aan het denken zette. Wat kun je zelf doen? Hoe ga je om met verandering? Waarom is verandering het leukste wat er is? En hoe kun je met iets heel kleins een groot verschil maken? Stof waarover nog lang werd nagepraat.