SingelSwim Utrecht 2017

PINO organiseert verfrissende Singelduik

Op zondag 18 juni vond de derde editie van de SingelSwim Utrecht plaats in Park Lepelenburg. Voor het zwemevenement stonden zo’n 230 deelnemers aan de start van dit mooie Utrechtse initiatief. Samen gingen zij de unieke uitdaging aan en zwommen voor het goede doel: het onderzoek naar de spierziekte FSHD van het Hubrecht Instituut. Als organisator van het eerste uur draagt PINO graag haar maatschappelijke steentje bij.

Spierziekte FSHD

Bij de erfelijke spierziekte FSHD staat een fout gen op ‘aan’, in plaats van op ‘uit’. Het Hubrecht Instituut in Utrecht doet onderzoek naar een mogelijke oplossing om het foute gen op uit te zetten.  De opgehaalde zwemdonaties van alle deelnemers van de SingelSwim Utrecht leveren een belangrijke bijdrage aan een mogelijke oplossing voor de spierziekte. In totaal is er meer dan €100.000 opgehaald. Een prachtig donatiebedrag!

Al vanaf de eerste editie in 2015 is PINO betrokken bij de SingelSwim Utrecht en verzorgt zowel de gehele organisatie als communicatie. Maar ook een team van PINO-collega’s zwom 2 km door de singel. In samenwerking met Stichting SingelSwim Utrecht, Stichting Spieren Voor Spieren en de FSHD Stichting is ook dit jaar weer een fantastische editie neergezet. Volgend jaar is PINO weer van de partij en duikt opnieuw de Utrechtse singel in!