Schakeldag 2017

De kracht van samenwerken

Dé jaarlijkse dag voor uitvoerende en beleidsmedewerkers van overheid, bedrijfsleven en kennisinstellingen – Schakeldag van Rijkswaterstaat – heeft weer plaatsgevonden. Ook dit jaar was 1931 Congrescentrum Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch op 29 juni jl. de centrale plek om iedereen bij te praten over de wet- en regelgeving in de fysieke leefomgeving. Kenniscentrum InfoMil RWS, het Programma aan de slag met de Omgevingswet en PINO kijken met 1087 deelnemers met trots terug op een geslaagde en uitverkochte editie van de Schakeldag 2017.

Aan de slag met nieuwe samenwerkingen

De Omgevingswet zelf vraagt om een andere manier van werken. Meer integraal, waarbij het gaat om samenwerken, afstemmen en zelf met oplossingen komen. Bergbeklimmer en expeditieleider, Melvin Redeker, liet zien en voelen hoe samenwerken kan leiden tot het bereiken van een overwinning. Met meer dan 25 jaar ervaring in gewaagde expedities en heel veel levenservaring geeft hij inzichten die je anders naar de wereld laat kijken en het beste uit jezelf haalt.

Dat er veel behoefte is aan informatie bleek niet alleen uit de grote belangstelling voor de Schakeldag, maar ook uit het enorme aanbod van maar liefst 90 workshops. In vijf workshoprondes ging men aan de slag met onderwerpen zoals ruimtelijke ordening, stedelijke kavelruil, Crisis- en herstelwet, MER, het Omgevingsloket, Atlas voor de leefomgeving, afval, lucht, bodem, geluid, en energie. Met behulp van de Netwerkapp was het samenstellen van je persoonlijke Schakeldagroute eenvoudig gemaakt.