Persmoment A6 en A12/A15

Nieuwe blik op de snelweg

In februari en in maart heeft PINO twee belangrijke publicitaire momenten georganiseerd voor Rijkswaterstaat waar de nationale en regionale pers bij aanwezig was. Eerst werd door minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de eerste energieneutrale snelweg van Nederland: de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. Vorige week voegde de minister daar nog aan toe: het persmoment waarop het ondertekende Tracébesluit A12/A15 officieel werd gemaakt en onthulde zij de naam van het toekomstige knooppunt: De Liemers.

Verbreding A6

Met de aanwezigheid van de Nuna Solar Auto werd op donderdagmiddag 16 februari het startsein gegeven voor de aanleg van de eerste energieneutrale snelweg. Naast deze energieprestatie wordt de A6 ook nog eens tussen Almere Haven en Almere Buiten verbreed. Tegen de achtergrond van het toenemende verkeer rond Almere zorgt deze verbreding voor een goede doorstroming.

Met de aanleg van zonnepanelen voorziet de snelweg ook nog eens in zijn eigen energiebehoefte. Dit is een belangrijke stap in een grote ambitie om in 2030 alle wegen, bruggen, tunnels en sluizen in hun eigen energiebehoefte te laten voorzien.

Onthulling knooppunt De Liemers

In een weiland in Groessen trotseerden Rijk en regio vorige week de regen voor een officieel moment om het ondertekende Tracébesluit A12/A15 te markeren in aanwezigheid van de pers. Met de paraplu fier omhoog onthulde minister Melanie Schultz van Haegen de nieuwe naam van het toekomstige knooppunt De Liemers.

In het project ViA15 maken betrokkenen zich samen sterk voor een goed wegennet en betere bereikbaarheid in de regio Arnhem-Nijmegen. De A15 is als nationale transportcorridor, van groot belang voor het transport van goederen tussen de haven van Rotterdam en het Europese achterland.