Nationale Haringpartij 2017

Haring, zon en maatjes

Politici, ondernemers, BN’ers, buitenlandse ambassadeurs, modeontwerpers en sporters. Een gemêleerd gezelschap. Maar één ding hadden ze gemeen op woensdag 21 juni. Iedereen hapte een haring in de zonovergoten tuin van Kasteel de Haar. En niet zomaar een haring. Nee! De échte Hollandse Nieuwe Koningsharing. In opdracht van het bestuur van de Stichting Hollandse Haringpartij, lag de organisatie van het mooie netwerkevent ook dit jaar in de bekwame handen van PINO.

Al sinds 1961 vormt de Nationale Haringpartij hét feest van de informele ontmoeting. Samen met de zeer gewaarde topgasten wordt de komst van de nieuwe haring gevierd. Dit jaar, tijdens de 56e editie, flaneerden zo’n 750 genodigden, door de kasteeltuin. Ze bekeken de geweldig aangeklede kramen van visdetaillisten uit het hele land. Ze pakten de nieuwe vangst bij de staart en raakten met elkaar in gesprek. De muzikale toon werd gezet door Fanfare ‘Bereden Wapens’ en dweilorkest Kleintje Pils.

Daarnaast werd er een aantal eervolle prijzen uitgereikt. Sharon Breidel, Manager Joint Functional Support Desk bij KLM en Air France, won de Communication Award 2017. De heer Hans Plesman ontving de Zilveren Haring, voor zijn bijzondere verdiensten en buitengewone betrokkenheid bij de Nationale Haringpartij. En de gebroeders Noorloos uit Urk mochten aan het eind van de avond uit handen van juryvoorzitter Jan van Zanen een prijs in ontvangst nemen voor de mooiste en origineelste haringpresentatie.